SEO local reprezinta forma de a pozitiona in motoarele de cautare afacerea locala . Daca posibilii clienti se deplaseaza prin orasul dvs. trebuie sa adoptati o strategie de optimizare locala. Cei
care fac afaceri in zone locale cum ar fi florarii, restaurante, dentisti, avocati, etc, pentru a da cateva exemple, ar trebui sa ia in calcul un astfel de plan de marketing online.
Din acest motiv am decis sa fac un ghid SEO local. Tot ceea ce necesitati pentru a obtine rezultate in cautarile SEO locale de Google.
Continut
Optimizare pentru seo local.
Elementele site-ului pentru optimizare in SEO global, o fac si in local. De exemplu in cazul titlurilor si a continutului.
Cand vorbim despre SEO local avem si componente unice:
- Nume, adresa si telefon – Trebuie sa apara de forma consecventa in toate paginile.
- Place Schema.org – Adaugati in paginile dvs. Nume, adresa si telefon, folosind Local Business pentru a indica motoarelor de cautare ce este fiecare element. In acest fel ajutati la identificarea si localizarea afacerii dvs.
- Tag SEO – Includeti numele orasului dvs. in tag titlu, meta description si in continutul site-ului. Asigurati-va sa o faceti in mod natural.
- Geo Sitemap – Includeti un sitemap geografic pentru a indica motorului de cautare care este localizarea afacerii dvs.
Cum sa construim place schema.org
Aveti nevoie sa introduceti un cod HTML in paginile dvs. In sectiunea <body>. Codul trebuie sa fie ca acesta, dar cu datele afacerii dvs:
” <div itemscope itemtype=”http://schema.org/LocalBusiness”> <span itemprop=”name”>Numele afacerii </span> <div itemprop=”address” itemscope itemtype=”http://schema.org/PostalAddress”> <span itemprop=”streetAddress”>Adresa</span> <span itemprop=”addressLocality”>Oras</span> <span itemprop=”addressRegion”>Judet</span> <span itemprop=”postalCode”>Codul Postal</span> </div> <span itemprop=”telephone”>Telefonul</span> </div> ”
Daca nu doriti sa generati codul de aceasta forma, puteti folosi MicroDataGenerator
Cum sa cream un Geo Sitemap
Primul pas este sa generam un fisier KML cu datele afacerii dvs:
„<kml xmlns=”http://www.opengis.net/kml/2.2″ xmlns:atom=”http://www.w3.org/2005/Atom”> <Document> <name>Localizarile afacerii dvs.</name> <atom:link rel=”related” href=”http://www.example.com” /> <Folder> <Placemark> <name><![CDATA[Numele afacerii]]></name> <address><![CDATA[Adresa]]></address> <description><![CDATA[Descrierea afacerii]]></description> <Point> <coordinates>Coordonate geografice</coordinates> </Point> </Placemark> </Folder> </Document> </kml> ”
Dupa care trebuie sa creati un sitemap in xml si indicati la URL unde aveti fisierul KML:
„<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″ xmlns:geo=”http://www.google.com/geo/schemas/sitemap/1.0″> <url> <loc>http://www.example.com/ubicaciones.kml</loc> </url> </urlset> ”
Puteti folosi Geo Sitemap and KML Generator pentru a crea ambele fisiere. Ca sa terminati cu aceasta etapa trebuie sa urcati fisierele KML si XML in folder-ul site-ului, nu uitati sa trimiteti sitemap si in webmaster tools.
Optimizeaza pagina de Google +
Creeaza si verifica pagina pentru afaceri locale in Google+ Dar aceasta nu este suficient daca doriti sa va mariti posibilitatile sa apareti in rezultatele locale. Trebuie, de asemenea, sa va optimizati site-ul in mod corespunzator, singur sau apeland la o firma specializata in servicii optimizare SEO :
- Numele, adresa si numarul de telefon – trebuie sa fie la fel ce ati folosit pe paginile site-ului dvs. Nu folositi cuvinte cheie sau destinatii in numele afacerii, cu exceptia cazului daca face parte din acesta.
- Descriere – Folositi pentru a descrie o activitate clara si naturala a afacerii. Ca la punctul precedent, un folositi cuvinte cheie sau locatii decat daca este absolut necesar.
- Categoria – In loc sa inventati categorii, folositi cele predefinite de catre Google. Cu o categorie este suficient daca descrie bine activitatea afacerii. Daca umpleti cu alte categorii un este o idee buna.
- Alte informatii – Va recomand sa va completati profilul 100%, deasemenea cu fotografii si video clipuri.
- Link site – este similar cu Google autor, dar pentru editori. Este de a asocia pagina dvs. Google+ cu site-ul dvs. astfel incat motorul de cautare sa poata confirma dreptul de propietate asupra site-ului.
Cum sa legam pagina Google + cu site-ul nostru.
Sunt 2 pasi simpli:
- Link la site-ul dvs. din Google+ Daca un aveti, mergeti la profilul dvs. si adaugati un link catre site.
- Link la Google+ de pe site-ul dvs. In “ Home” se adauga un link la pagina dvs. catre Google+ cu atributul rel=”publisher”:<a href=”https://plus.google.com/[IDdetupágina]” rel=”publisher”>Google+</a>
Puteti folosi, de asemenea, Google Badge ca alternativa. Odata ce ati terminat procesul, puteti verifica daca ati facut bine.
Profitati de factorii SEO locali
Daca optimizati site-ul si pagina dvs. Google+ poate face o mare diferenta in rezultatele de cautare. Dar cand competita a facut ceea ce ati facut si dvs. aveti nevoie de ceva pentru a va diferentia. Alti factori:
- Citate – Se mentioneaza numele firmei, adresa si numarul de telefon. Acestea pot include un link si sa apara peste tot in website-uri, in directoare, pagini aurii, sau site-uri web pe care Google le considera de incredere.
- Recenzii – comentarii pe care utilizatorii le lasa in pagina Google. Acestea pot contribui la cresterea credibilitatii, mai ales cand sunt pozitive si reale.
Acestia sunt factorii SEO local cei mai influenti in Google, dar mai sunt si alti factori. Puteti gasi o lista completa in Moz.
Salut,
Am studiat cu atentie prezentarea ta si pot sa spun ca este forte bine structurata si contine informatii foarte utile.
Te rog totusi sa ma ajuti cu o explicatie pentru cazul meu .
Am utilizat KML generator si am observat ca pe langa cele doua fisiere KML si XML mi-a facut si schema.org. Inteleg ca acest fisier html trebuie introdus in body-ul fiecarei pagini. In cazul meu, am un site realizat cu wordpress in care am facut SEO cu plugin-ul Yoast SEO (versiune free).
Vreau sa mentionez ca tema pe care am utilizat-o are de default, in header, loc pentru adresa si telefon.
In cazul acesta practic apare in fiecare pagina a site-ului informatia despre locatie. Mai este nevoie de schema.org ?
Daca este nevoie, atunci unde pot sa adaug schema.org ?
Multumesc pentru un sfat.
Catalin
Nu, nu mai este nevoie.