Indexare Google ce este? Indexare site este atunci cand una dintre pagini din site-ul dvs. apare in cautarea Google. Cand o cautam dupa titlul apare in rezultatele Google. Si nu mai vorbesc de cautarile cu cuvintele cheie ale paginii. Indexarea unui site este unul dintre cele mai principale capitole.
Nu apare in niciun rezultat?
Am sa va explic cum trebuie sa procedati ca Google sa indexeze paginile dvs, odata pentru totdeauna.
Continut
Verifica daca pagina este indexata in Google
Primul pas este de a afla daca pagina este indexata in motorul de cautare. Aceasta poate fi indexata si totusi da impresia ca nu este. Prin urmare este o idee buna sa va asigurati mai intai.
Puteti face acest lucru cu urmatoarea cautare in Google:
“ site:exemplu.com/pagina-web-exemplu.html “
Daca Google nu arata niciun rezultat, veti sti sigur ca pagina nu este indexata si trebuie sa continuati cu sectiunea urmatoare.
Verificati daca blocati accesul
Daca pagina nu este indexata, este posibil ca motivul sa fie accesul si / sau indexarea sa fie blocata pentru cautare. Se recomanda sa se verifice aceste aspecte.
Blocajul se poate datora la 2 motive:
O directiva “disallow” in fisierul robots.txt – Accesati fisierul robots.txt cu www.exemplu.com/robots.txt. Ar trebui sa gasiti o directiva “Disallow”, care contine calea spre pagina care nu este indexata. De exemplu, in cazul in care directia de a accesa site-ul este www.exemple.com/categorie/pagina.html ar trebui sa fie o directiva “Disallow: /categorie/” Acest lucru ar insemna ca accesul la pagina este refuzat pentru motorul de cautare.
Un paramentru “noindex” in eticheta meta robots – Pentru a vizualiza configuratia meta robots , du-te la pagina in cauza apasand CTRL + U in Firefox sau Chrome. Examineaza sectiunea de cod initial, situat intre <head> si </head>. Daca parametrul “noindex” apare in eticheta <meta name=”robots”>semnifica ca pagina este blocata pentru indexare.
Pentru a rezolva problema, pur si simplu stergeti directiva sau parametrul care provoaca blocajul si asteptati ca Google sa reindexeze pagina.
Imbunatateste accesul la pagina
Daca pagina nu este indexata si motorul de cautare nu are accesul blocat, cel mai probabil, problema este ca site-ul nu are suficiente link-uri catre toate paginile dvs.
Explicatia este ca forma motorului de cautare de a ajunge la paginile unui site este prin link-uri. Daca nu aveti linkuri catre o noua pagina, motorul de cautare nu o poate gasi.
Cel mai simplu mod de a rezolva acest lucru este de a crea o structura de linkuri adecvate. Scopul este ca orice pagina a site-ului sa poate fi accesata in cateva clicuri de la pagina de pornire, inclusiv pagina care nu este indexata.
Poate ca pagina este un duplicat
Dupa ce ati creat o structura de linkuri si inca nu apare in Google, posibil ca aveti o alta pagina duplicat deja indexata. Motoarelor de cautare nu le place continutul duplicat, și, în unele cazuri, acesta este motivul pentru care anumite pagini nu sunt indexate.
Pentru a verifica dacă acesta este cazul tau, încercați să copiați o secțiune de text de pe pagina și lipiți-l în căutarea Google, în ghilimele. Poate că apare o pagină duplicat.
Adaugă o harta site-ului
O alternativă foarte eficienta pentru a îmbunătăți indexarea este utilizarea de hărți pe site sau sitemap . După cum sugerează și numele, un Sitemap este pur și simplu o hartă care spune motorului de căutare ce pagini cuprinde site-ul și unde să le găsească, astfel încât sa fie ușor să treaca prin ele.
Există 2 tipuri de hărți:
- Sitemap HTML – O pagina obișnuită cu link-uri către toate paginile site-ului. Atunci când este utilizat de obicei este plasat un link către partea de jos a fiecărei pagini.
- Sitemap XML – O lista de URL-uri într-un fișier pe care utilizatorii nu il văd, cum ar fi acesta. Fișierul este stocat pe server și poate fi trimis la browser prin webmaster . Puteți specifica, de asemenea, calea către sitemap prin directiva în fișierul txt Aici aveți mai multe informații despre Sitempas în XML .
Obtine backlink-uri
Dacă nimic altceva nu a functionat, cu siguranta aveti nevoie de backlink-uri pentru ca Google sa indexeze pagina dvs. Și nu mă refer la link-uri interne, pe care le-am menționat înainte, ci la link-uri externe directionate spre pagina pe care dorim sa o indexeze Google.
Acest lucru va rezolva, probabil, problema definitiv. Dar, rețineți că funcționează numai în cazul în care:
- Pagina oferă continut spre indexare.
- Pagina sau domeniul nu sunt afectate de o penalizare
Ai reușit să indexezi pagina pe Google? Care a fost problema?
Cum sa indexam o pagina pe Google de Dan Popa, Consultant SEO
Foarte util articolul.
Sunt interesat de niste cursuri seo.Ma puteti ajuta?
De 15 zile google nu mi-a indecat decat 8 pagini….ce pot face? Ma puteti ajuta?
Salut Cosmin, site-ul are urmatoarele „mici” probleme pe care trebuie sa le rezolvi cat mai repede:
h1 duplicat
h2 duplicat
meta description duplicat
pagini titlu duplicate ( sunt doar 14, 15 care au titluri diferite si probabil acestea au fost indexate)
paginile nu au rel canonical
Cand ai rezolvat aceste probleme iti mai ramane sa faci linkuri interne ca robotii sa ajunga si la acele pagini pe care vrei sa le indexeze.
Nu uita, pentru Google duplicatul intern cat si extern este ca si penalizarea, nu te mai indexeaza. Deci mare atentie la acest capitol. Trebuie sa iei in considerare ca pana si o imagine sau un video daca le repeti in paginile site-ului le poate considera duplicate si risti ca pagina respectiva sa nu fie indexata.
ce metode mai sunt valabile de indexare rapida?
Google SEARCH CONSOLE