Consultantul de marketing Neil Patel, consilier Amazon, sugerează în lucrarea sa “Psihologia prețurilor” aceste cinci sfaturi pentru a face prețurile mai atractive pentru clienții dumneavoastră.
Dacă ai lucrurile clare, prima întrebare pe care ți-o pui în momentul de stabilire a prețului pentru produsul sau serviciul tău este: prețul să fie în funcție de valoarea serviciului sau în funcție de costul timpului și al materialelor folosite? Ca antreprenor ar trebui să te întrebi: clienții sunt dispuși să plătească pentru că oferi mai multe avantaje tehnice decât concurența sau pentru că salvează un anumit procent?
Trebuie să investiți timp în a cunoaște concurența și să vedeți dacă sunteți sau puteți fi diferit de concurență. Și va trebui să vă scoateți haina de antreprenor şi să o puneți pe cea de client pentru a începe să gândiți ca el, dacă doriți să decideți prețul. Și, în ca orice decizie strategică, trebuie să riscați.
Nu aveți de ales, trebuie să faceți un studiu de piață. Cunoscând în detaliu consumatorii și modul în care sunt poziționați concurenții dumneavoastră, gradul dvs. de diferență vă poate ajuta să obțineți mai multă marjă. Pentru aceasta va trebui să învățați mai multe despre piața dumneavoastră.
În acest moment va trebui să fiți conștienți de faptul că la fel de important ca prețul pe care l-ați decis este cum trimiteți acest preț consumatorului.
Consultantul de marketing Neil Patel, consilier Amazon, sugerează în lucrarea sa “Psihologia prețurilor” aceste cinci sfaturi pentru a face prețuri mai atractive pentru clienții dvs.:
Continut
1. Însoțiți prețul cu o propunere de valoare.
Ceva poate costa 29 de euro pe lună, dar dacă acolo adăugați o propoziție ca “Economisiți 50% la factură anual” … are mai mult impact. Iar dacă fraza este “Economisește X timp”, propunerea de valoare este chiar mai mare. Studii recente sugerează că, consumatorii dau mai multă valoare timpulului în comparație cu relația lor cu banii. Când vine vorba de a prezenta preţurile, pe lângă a explica clientului despre cât de mult va cheltui, trebuie să îi spuneţi ce problemă rezolvaţi în legatură cu timpul: se va bucura de mai mult timp, se va bucura de timp de calitate, va avea mai mult timp pentru alte lucruri…
2. Feriți-vă de comparație de prețuri (cu concurența).
Un studiu recent de la Universitatea Stanford notează că, cu această strategie, riscați să cumpere produsul concurenței dvs. sau să nu se poată decide între o ofertă mai ieftină sau o ofertă cu un brand mai recunoscut. Potrivit studiului, consumatorii tind, în cazul în care aveți nevoie să comparați, să observe numai dezavantajele opțiunilor și nu avantajele, ceea ce face ca propunerea dvs. să piardă din valoare.
3. Nu oferiți prea multe opțiuni de prețuri.
Folosiți gama de prețuri și produse pentru a conduce consumatorii spre un anumit produs și nu îi îndemnati să aleagă între mai multe produse de calitate. Aceștia nu vor putea compara produse din toate gamele, astfel încât, să fie mai ieftine sau mai scumpe și aceasta este ceea ce vă interesează cel mai mult.
4. Magia numărului 9 nu și-a pierdut farmecul.
Un studiu recent de la MIT si la Universitatea din Chicago reforțează puterea numărului nouă în prețuri. Între 34 și 39 de euro, clientul nu va aprecia această diferență de cinci euro… deci urcă prețul la 39.
Lasă un răspuns