Nu conteaza ca urmarim pas cu pas instructiunile Google, SEO negativ poate face ca site-ul nostru sa fie penalizat de Google CUM? Destul de simplu. Ajunge ca un concurent rau intentionat sa cumpere un pachet de linkuri ieftine pentru domeniul tau. Deci, cand algoritmul Penguin se actualizeaza o sa detecteze aceste backlinkuri artificiale si cu siguranta ne intalnim cu surpriza ca am coborat vertiginos in ranking. O metoda accesibila, usoara si rapida sa scape de tine ca si concurent. In realitate este putin probabil ca intr-o zi sa trebuiasca sa te confrunti cu SEO negativ, dar, daca concurentii joaca totusi murdar, aveti numai 2 optiuni:
- Asteptati o noua versiune de Penguin
- Preveniti incepand din acest moment
Continut
Penalizarea Penguin: Cum sa evitam SEO negativ
Daca alegeti prima varianta, va doresc asteptare placuta. Daca nu doriti sa stati cu mainile in san, in acest articol vom vorbi despre a doua varianta. Pasii pe care vi-i voi arata va permit monitorizarea si gestionarea linkurilor nedorite catre site-ul vostru. Este nevoie de foarte putin timp pe luna si puteti dormi linistiti apoi pentru ca Penguin nu o sa va creeze probleme.
1.Download Profil Link
Cu ce instrument comercial puteti cobori profilul linkurilor?! Google Webmaster Tools este instrumentul perfect pentru munca noastra. Pentru a vedea lista trebuie sa accesati ->pagina principala -> site-ul in cauza, daca aveti mai multe site-uri ->trafic de cautare ->linkuri catre site-ul dvs. Daca esti victima unui SEO negativ ai sa vezi o cantitate neasteptata de linkuri de la site-uri suspecte. Probabil si anchor text supraoptimizat si majoritatea linkurilor sunt directionate catre o singura pagina. Pentru a cobori profilul linkurilor dati clic pe “mai mult” -> descarcati cele mai recente linkuri. Astfel veti avea o lista de linkuri cu data cand au fost descoperite de motorul de cautare. Daca vrei sa folosesti alte unelte pentru a completa, putin mai mult, profilul :
- Majestic SEO –Instrument pentru analiza backlinkurilor. Rapoartele lor sunt cuprinzatoare si destul de revelatoare.
- Open Site Explorer – Un clasic, desi nu este cel mai complet. In orice caz merita sa fie probat in versiunea de plata ( versiunea gratuita este destul de scurta)
Cum am comentat mai sus, consider ca este suficient cu linkurile de la Webmaster Tools, dar daca folosesti mai multe instrumente este si mai bine. Cel mai practic este ca rezultatele sa le exportati si sa le combinati intr-un Excel pentru a fi analizate.
2.Descoperiti backlinkurile artificiale
Odata ce ai coborat lista de backlinkuri este momentul sa faci o revizie manuala. Nu te ingrijora daca sunt multe, le verifici pe cele din ultima luna ( putin mai jos ai sa vezi de ce). Backlinkurile artificiale se pot crea fara permisiunea proprietarului website-ului. Asadar, vezi vanatoarea de linkuri in:
- Directoare de linkuri de joasa calitate
- Profiluri false
- Semnaturi in forum
- Comentarii spam
- Directoare de articole gratis
Nu trece cu vederea pe cele care au fost cumparate sau comercialízate.
- Blogroll irelevante
- Pagini specializate de linkuri
- Articole si bloguri de o calitate inferioara
Creeaza o coloana suplimentara in Excel pentru a marca backlinkurile artificiale. In aceasta forma poti indica fiecare actiune pentru fiecare backlink.
3.Scapa de backlinkurile nocive
Ideal ar fi sa stergem linkurile artificiale, aceasta implica sa contactam proprietarii acestor siteuri si sa le solicitam eliminarea acestora. Dar, in general, aceasta nu este posibila. Cream un fisier text si introducem pe fiecare linie acel link pe care il consideram nociv:
- http://exemplu.com/pagina cu link/ interzicem linkul de pe pagina individuala a unui site.
- http://exemplu.com interzicem linkuri de pe intreg domeniu.
Alegerea optiunii depinde de cantitatea de linkuri primite de la acelasi domeniu, precum si modul in care au fost create. De exemplu, daca site-ul contine mai multe link-uri si par a fi automatizate, submineaza intregul domeniu. Dupa ce ati terminat acest fisier de dezautorizare este momentul de a-l urca.
4.Afla ce se intampla
Daca observi o cantitate semnificativa de link-uri artificiale trebuie sa investighezi de unde au venit. Intr-adevar acesta este un concurent care incearca sa ne scoata din cursa? Sau este altceva? De multe ori veti gasi ca cineva asociat cu compania( un angajat, agentie, etc) este in spatele acestor linkuri si nu intentioneaza sa ne scufunde. Au vrut pur si simple sa ajute in pozitionarea site-ului. De asemenea, exista posibilitatea unui atac SEO negativ. In acest caz se colecteaza datele de contact de pe diverse site-uri aparent controlate de un webmaster si se trimit email-urile necesare. Posibil sa primiti raspunsul cu datele de contact ale “ prietenului”.
5. Repetati luna viitoare
Nu poti controla ce fac altii, dar putem preveni ca actiunile lor sa aiba consecinte negative asupra muncii noastre. Prin utilizarea metodei descrise mai sus putem detecta repede link-uri suspecte si sa actionam in cauza. Este mult mai bine sa analizam lunar decat sa asteptam cateva luni, deoarece, poti ajunge la o cantitate mare de linkuri si exista intotdeauna posibilitatea sa ajungi prea tarziu. Crede-ma cand spun aceasta, nu vreau sa te vad penalizat, procesul de recuperare poate fi lung, dureros si costisitor.
Foarte bun tutorialul multam
In 2015, directoarele de articole mai „intaresc” un site? Sunt vazute ok de catre Google? Mersi anticipat pentru raspuns.
Salut Bogdan, parerile sunt impartite, eu consider ca din 2014 acestea ajuta numai ca trafic. Din 2013, Matt Cutts, a luat foarte multe masuri impotriva multor tehnici de linkbuilding. Daca totusi vrei sa probezi, tine cont de director, majoritatea sunt vai de capul lor. Deci sa raspund direct la intrebare, NU, nu ajuta decat ca trafic. Iti las un link sa vezi ce spune nenea Matt Cutts, asta ca sa nu zica gurili rele ca eu sunt cel din spatele lui Google :)) https://www.youtube.com/watch?t=16&v=Bo75Og4M34Q
He he :D. Mersi frumos pentru raspuns, dar si pentru link. Totusi, nu stiu de ce, dar mai am o speranta. In cautari, cu ajutorul site-urilor de anunturi (nu alea mizerabile), unul dintre site-urile mele a avut o vizibilitate mai „ridicata”. Nu stiu ce sa spun exact…