Astăzi voi încerca să rezum tehnicile SEO pe care le folosesc pentru a scrie în blog-ul meu, un wordpress, pentru cei mai puțin inițiați. Sa vedem ce inseamna SEO = Search Engine Optimization, deci optimizarea unui wordpress, in cazul nostru, pentru poziționarea in motoarele de căutare. Sau mai clar, fiecare dintre tehnicile care se aplică site-ului sau blog-ului pentru a îmbunătăți această poziție în mod natural, fără plată.
Continut
Tehnici optimizare SEO
1.Alegerea cuvintelor cheie
Acest lucru este crucial. Mai intai trebuie sa cunoastem afacerea noastra, ceea ce dorim sa oferim, obiectivul, unde dorim sa ajungem, trebuie sa ne gandim ce le oferim clientilor nostri pentru a sti ce cuvinte cheie putem folosi. Cum alegem cuvintele cheie? Google Adwords – este o aplicatie google care ne ajuta in a găsi cuvinte cheie in sectorul pe care il dorim si, binenteles, putem vizualiza diferite statistici. Despre alegearea cuvintelor cheie se poate scrie foarte mult, deci vom vorbi in alt capitol. 2. Plugin de WordPress SEO by Yoast.
Vorbim despre optimizare SEO basic in WordPress si in acest caz nu putem sa nu vorbim despre acest plugin. Creeaza automat sitemap, te ajuta in o serie de tehnici de optimizare SEO multiplicand posibilitatile de a pozitiona foarte bine afacerea ta. In youtube se gasesc o serie de video pentru configurarea acestui plugin……
3.Atribuie un singur cuvânt cheie unei pagini
. Cu ceva ani in urma ca baza a unor tehnici de promovare SEO se atribuiau o multime de cuvinte cheie pentru fiecare pagina, dar astazi nu mai functioneaza. Pentru fiecare articol trebuie ales un singur cuvant cheie si daca este posibil sa nu se utilizeze in alta postare. Nu ma refer la un singur cuvant cheie de ex “ jucarii” ci acesta poate fi compus din mai multe cuvinte “ magazin online de jucarii” Se recomanda ca keyword sa aiba mai multe cuvinte cheie in compozitie.
4. Titlul articolului
Titlul articolului este fundamental si nu numai pentru SEO ci si pentru atragerea vizitatorilor in general.
5. Descrierea articolului ( meta description)
Este necesar ca in descrierea articolului sa apara cuvantul cheie ales, cel putin o data. Cu plugin-ul seo by yoast acest aspect iti va fi foarte usor.
6. Scrie pentru cititori si nu pentru Google, dar tine cont si de ceea ce cere Google
. In articol trebuiesc introduse cuvintele cheie. Sunt destule reguli si diferite aspecte care trebuiesc avute in vedere, dar nu trebuie sa devina o obsesie numarul de cuvinte cheie care trebuiesc introduse. Daca exagerezi in a introduce un numar ridicat de cuvinte cheie tu vei fi primul care isi va da seama cand vei reciti articolul. Eu procedez astfel:
- Introduc cuvantul cheie in primul paragraf al articolului.
- Sa se regaseasca si in Titlu deci in <H1>
- Utilizeaza cuvantul cheie fara sa fortezi, natural.
- Utilizati sinonime ale cuvintelor cheie.
- Puneti ingrosate cuvintele cheie
- Introduceti-l in ultimul paragraf al articolului
7.Introduceti o imagine
Google apreciaza continutul, dar nu numai textul. Este foarte recomandat sa introduceti in articol una sau doua imagini si una dintre ele sa aiba ca titlu si text alternativ (alt) cuvantul cheie pentru articol. Atentie, pentru o buna optimizare SEO incearca ca imaginea sa fie relationata cu continutul.
Citeste si…
8. Introduceti un video
O alta foarte buna alternativa este sa editezi un video relationat cu articolul tau si sa-l urci in youtube. In aceasta forma poti pune cuvantul cheie ( keyword) in titlu si in descriere ( meta description). Binenteles ca se pot scrie o infinitate de tehnici despre SEO mult mai detaliate, aceasta este o tehnica bazica. Nu uitati sa folositi si retelele sociale care ajuta la pozitionarea blogului vostru.
Multumesc Dorel pentru apreciere!
Bună menționarea „scrie pentru cititori si nu pentru Google”, dar și nenea google este foarte pretențios. Este așa multă informație în ziua de azi că nici nu știi pe care să o alegi.
Oricum, folositor post. Mersi!
:)) Intr-adevar gasesti pe toate caile internetului o multime de informatii. Numai Google cel de sus stie care-i adevarul :)). Mai poate sti cineva care-i adevarul, in afara de mine, binenteles, cel care probeaza ceea ce spun altii. Numai asa consider ca poti gasi care este solutia de succes.